10 dingen die ik niet meer koop als minimalist

Sinds ik de documentaire Minimalism heb gezien, ben ik helemaal geïnspireerd. Ik beoordeel regelmatig alles wat ik bezit. Daarom maak ik graag een lijstje om jou ook te inspireren met 10 dingen die ik niet meer koop.

1 Make-up

Make-up hebben is iets anders dan make-up kopen. En dan heb ik het natuurlijk over “extra make-up”. Hetgeen dat je eigenlijk niet nodig hebt. Ik had altijd van alles in de collectie een kleurtje. Ik gebruikte maar een paar producten van alles wat ik had. Nu heb ik alleen hetgeen dat ik daadwerkelijk gebruik en op mijn gezicht smeer elke dag. Veel overzichtelijker ook. Dit is wel een van de grootste dingen die ik niet meer koop.

2 Nagellak

Hetzelfde geldt eigenlijk voor nagellak. Voordat je het weet is het alweer lelijk of van je nagels. Het is bijna zonde om te dragen. Daarom heb ik nog maar een kleurtje voor als er een feestje is en ik toch extra wil uitpakken. Voor de rest draag ik bijna nooit nagellak omdat het in een mum van tijd weer weg is.

3 Notitieboekjes

Ik kocht altijd veel notitieboekjes omdat ze er zo leuk uitzien. Maar ze kwamen maar niet vol. Ik moest echt bedenken waar ik ze voor zou gebruiken. Dus nu koop ik pas een notitieboekje als de vorige vol is. Echt een van de dingen die ik niet meer koop.

4 Dingen die ik niet meer koop: Plastic tandenborstels

En voor het milieu koop ik zo min mogelijk plastic. En dat pas ik onder andere toe door geen tandenborstels van plastic meer te kopen. Ik heb nu een bamboe tandenborstel die ik eens per 3 maanden vervang. Deze is composteerbaar en ook nog eens mooier als je het mij vraagt. Deze zero-waste veranderingen heb ik ook nog gedaan.

5 Maandverband en tampons

Ook gebruik ik geen maandverband en tampons meer. Dit scheelt veel geld, maar vooral ook veel afval. Ik gebruik nu met plezier een menstruatiecup en kook hem na elke maand 3 maanden in water. Zo is hij weer helemaal schoon voor de volgende maand. Ideaal.

Benieuwd welke dingen ik niet meer koop? Kijk dan de Youtube video bovenaan deze post!

Leuke post? Deel hem op Pinterest!

dingen die ik niet meer koop

Welke dingen koop jij niet meer?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge