Dankbaar zijn voor deze punten de afgelopen tijd en waarom jij daar ook bij stil mag staan

dankbaar

Het is heel goed om even stil te staan bij waar je dankbaar voor bent in de afgelopen dagen, weken of zelfs maanden. Ze zeggen niet voor niets “count your blessings”. Het doet de mens goed om stil te staan bij het positieve in plaats van altijd maar het negatieve aanduiden.

Familie en vrienden

Waar ik vooral en altijd dankbaar voor ben is familie en vrienden. Ze zijn er altijd, maar soms merken we ze minder op dan dat we zouden moeten. Dat is zeker een van de levenslessen die ik geleerd heb. Maar zodra jij er tijd in steekt en je ermee bezighoudt merk je pas hoeveel je eigenlijk aan ze hebt. Dus sta eens wat meer stil bij hoe dankbaar je mag zijn voor familie en vrienden.

dankbaar

De natuur

Met de natuur werkt het bijna hetzelfde. De natuur is er altijd en overal om je heen, maar je staat er niet altijd bij stil hoe dankbaar je voor de natuur mag zijn. Hoe mooi de natuur is en hoe je er altijd van kan genieten door bijvoorbeeld een heerlijke wandeling te maken met elkaar.

Wees dankbaar voor complimenten

Complimenten aanvaarden heb ik altijd moeilijk gevonden, menen mensen het wel? Zeggen ze dit zodat ik ze aardig ga vinden? Die vragen gaan altijd door me heen? Maar dan denk ik bij mezelf, die mensen zeggen dat heus niet zomaar. Dus je mag ook dankbaar zijn voor de complimenten die je krijgt. Soms betekent het zoveel voor me, een soort bevestiging dat je het goed doet.
Boeken, films en podcasts

Als er geen films, boeken of podcasts waren dan was het leven voor mij een stuk saaier. Ik luister de laatste tijd heel veel nuttige podcasts waar hele wijze woorden worden gezegd en waar ik een ander inzicht van krijg. Er zijn zoveel dingen die ik heb geleerd en toe heb kunnen passen op mijn leven. Zo zit het ook met boeken en serie’s, ze brengen je stuk voor stuk iets bij en dat draagt ook weer bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Daar ben ik echt dankbaar voor.

Muziek

Muziek luisteren of maken. Beide zijn echt waardevolle dingen waar ik dankbaar voor ben. Je kan helemaal zelf kiezen wat voor instrument bij je past en wat je wil gaan spelen. Ik speel sinds mijn 6e al viool en ik liet mijn viool altijd maar een beetje op de plank liggen, maar nu ik hem er weer bij heb gepakt merk ik hoe dankbaar ik ervoor ben. En zonder muziek luisteren zou ik ook niet mee kunnen zingen onder de douche, dus muziek dankje dat je bestaat.

Waar ben jij dankbaar voor?

 

 

Delen:

2 Reacties

  1. oktober 10, 2018 / 8:36 pm

    Wat fijn om zulke artikelen te lezen! heel mooi omschreven allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge