Mijn nieuwe dagelijkse skincare routine dierproefvrij, duurzaam en met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten

natuurlijke skincare routine

Een tijdje geleden publiceerde ik het artikel met mijn duurzame en zero-waste wishlist. Ik wilde namelijk een verschil maken voor mezelf en de aarde. Ik heb dus mijn skincare routine onwijs aangepast en laat jullie graag zien hoe ik dit op zo’ n natuurlijk, duurzame, zero-waste mogelijke manier heb gedaan. Dit is mijn natuurlijke skincare routine.

Gezichtscrème helemaal zelfgemaakt 100% natuurlijk

natuurlijke skincare routine

Ik begin mijn ochtend altijd door mijn gezicht goed te hydrateren met een gezichtscrème. Ik maakte deze gezichtscrème helemaal zelf, goed voor alle huidtypes. Ik heb zelf een hele droge huid en doordat er veel oliën in de crème zitten verwerkt blijft mijn huid nu veel langer gehydrateerd en krijg ik veel minder snel last van velletjes.

Gezichts moisturizer in mijn natuurlijke skincare routine

natuurlijke skincare routine

Soms wissel ik af met deze Hydrating Lotion van Aveda. Ook deze is grotendeels natuurlijk en ruikt heerlijk fris. Hij hydrateert mijn huid lekker en voedt de huid. Heerlijk voor in de ochtend, maar ook voor na het douchen bijvoorbeeld.

Natuurlijke deodorant Lush Aromaco

natuurlijke skincare routine

Ik vond het zo moeilijk om een natuurlijke deodorant te vinden die goed bij mij past. Ik zweet vrij snel en je ruikt het ook vrij snel, dus de deodorant moet wel goed werken ondanks dat hij natuurlijk is. Dit blokje voldoet gelukkig heel goed aan mijn persoonlijke voorwaarden. Hij ruikt heel fris, je moet er wellicht wel even aan wennen. Ik kreeg deze mee van een medewerker als tester, ik denk dat je hier echt immens lang mee uit de voeten kunt.

Prijs: 7,50 euro/100 gram

Een natuurlijke en biologisch afbreekbare tandenborstel

natuurlijke skincare routine

Deze tandenborstel vond ik tot mijn verbazing gewoon bij de Etos. Hij is van het merk: NextBrush en hij is gemaakt van bamboe. Hij is biologisch afbreekbaar en je doet er langer over dan met een reguliere tandenborstel. Ook poetst hij lekker. En heel fijn dat hij zero-waste is doordat hij van gerecycled bamboe gemaakt is.

Prijs: 2,99 euro Etos
Een natuurlijk geproduceerde kwalitatieve haarborstel van Aveda

natuurlijke skincare routine

Ik schreef al eerder over deze geweldige haarborstel van Aveda. Hij kamt knopen heel goed uit mijn haar en masseert tegelijk je hoofdhuid waardoor je ook nog eens het talg extra goed verdeelt en je haar minder snel vet wordt. Ook is hij lekker groot daardoor kam je meer haar in één keer. Met gerecycled materiaal gemaakt en van een goede kapperskwaliteit. Ook dit was een hele zoektocht om een mooie, goede en duurzame houten haarborstel te vinden. Dit was het beste zoekresultaat en ik ben er mega tevreden over.

Prijs: 30,00 euro

Volume in mijn haar krijgen met Lush Sea Spray

natuurlijke skincare routine

Normaliter gebruikte ik ook weleens een mouse om mijn haar net even wat meer volume te geven voor een feestje bijvoorbeeld. Het alternatief dat ik daarvoor gevonden heb ik de Sea Spray van Lush. Hij is niet de goedkoopste, maar werkt heel goed en is veel bewuster dan alle andere haarproducten die ik normaal zou gebruiken. Ook ruikt hij lekker fris. Het liefst gebruik ik deze volumespray na het douchen bij het föhnen van mijn haar, dan werkt hij super!

Prijs: 18,00 euro/100 ml

Make-up Remover natuurlijke skincare routine

natuurlijke skincare routine

Ook dit vond ik erg lastig, hoe vind ik nou een remover die goed mijn make-up eraf haalt zonder alcohol? Mijn antwoord: Pure amandelolie. Gewoon te vinden bij de Kruidvat (wel de grotere filialen). Je betaalt heel weinig ervoor en hebt meteen een hele fles vol. Het ruikt nergens naar en werkt gewoon goed.

Prijs: 4,09 euro

 

Wat zou jij hiervan gebruiken?

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge