Creatieve activiteiten om in quarantaine te doen waar je niet zo snel aan dacht

creatieve activiteiten

Inmiddels heb je denk ik wel alle mogelijke blogposts gelezen met dingen die je kan doen als je je in quarantaine verveelt. Daarom heb ik hier een blogpost met dingen waar je misschien zelf niet zo gauw op zou komen. En niet zomaar dingen, maar creatieve activiteiten.

1 Diamond Painting

Heb je al eens gehoord van Diamond Painting? Dit is een creatieve manier om zelf een schilderij te maken van een eigen foto, een bekend kunstwerk, dieren, Disney en nog veel meer. Diamond painting is geschikt voor jong en oud en is wereldwijd een hele populaire hobby. Deze kan je vervolgens aan je muur hangen, zo kan je genieten en profiteren van je eigen creativiteit. Je brengt met een diamond pen alle kleuren samen op de juiste vakjes met cijfers, net als een soort puzzel, totdat het een mooi geheel wordt, je wordt hier heel ontspannen van. Het kost je veel tijd, maar dat is juist zo fijn als je je verveelt! Je kan veel tijd erin stoppen, maar ook veel creativit(ijd)eit. Het is net als een puzzel, elk stukje dat meer af is, geeft meer voldoening. Hoe werkt het? Je selecteert een bestand van een foto die je wil maken met diamanten en deze wordt bij jou thuis bezorgd met alle benodigdheden zoals: een canvas, de diamanten, stickers, attributen zoals diamond painting pennen en je kan meteen aan de slag! Een diamond painting ziet er uiteindelijk helemaal professioneel uit en kan je gewoon aan de muur hangen. Heb jij al zin om hiermee aan de slag te gaan? Gebruik de code: LAURADEGRAAF voor 10% korting op je aankoop!

2 3D kaarten maken

Bij veel winkels zoals de Action kan je een boek kopen, en alle benodigdheden die daarbij horen. Je kan hiermee mooie kaarten voor anderen maken terwijl je wat meer tijd hieraan kan besteden. Het is dus een win-win situatie.

3 Schilder je eigen posters voor in je lijsten

Normaal koop ik altijd posters voor in de lijsten aan mijn muur. Maar als je naar simpele kunst kijkt met kleuren die in je interieur passen, dan kan je dat ook best zelf. Ik hou namelijk van abstracte vormen, deze kan je makkelijk zelf maken. Ik zag laatst een gratis format dat je kan schilderen en gebruiken als poster.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 Creatieve activiteiten kleurplaten inkleuren

Ik geniet de laatste tijd echt van kleuren. Of het nou volwassen kleurboeken zijn of gewone kleurplaten. Ik vond namelijk een aantal hele leuke gratis kleurplaten op Flow. Deze kan je downloaden en uitprinten, ik ben heel blij met het resultaat van deze kleurplaten. Zelfs deze zou je in kunnen lijsten voor aan de muur.

5 Maak een fotografie portfolio

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een camera en een laptop. Je kan aan de slag gaan met foto’s maken van de natuur. Maar op TikTok bijvoorbeeld vind je ook heel veel gave gratis fotografie tips die best simpel uit te voeren zijn. Het zijn vaak trucs met bepaalde lichtinvallen waardoor het soms lijkt alsof objecten in je foto zweven. De foto’s kan je vervolgens bewerken eventueel en in een album plaatsen, zo heb je een portfolio voor als je iets zou willen doen met fotografie later.

Welke creatieve activiteiten ga jij doen?

creatieve activiteiten
Delen:

1 Reactie

  1. mei 18, 2020 / 4:52 pm

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe je de kleurplaat hebt ingekleurd Laura ;p
    Steeds meer ben ik bezig in mijn BuJo, want dat is een fijne afleiding in de pauze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge