Christelijke podcasts waarvan je onderweg leert en nieuwe inzichten krijgt

christelijke podcasts

Ook al ga je zondags naar de kerk, het is toch fijn om ook doordeweeks nog uitgedaagd te worden met het geloof vind ik. Nu heb ik een aantal christelijke podcasts die ik regelmatig luister als ik onderweg ben bijvoorbeeld. Dan krijg ik soms ineens nieuwe inzichten of zie ik dingen weer op een andere manier of leer ik nieuwe dingen in het geloof die ik nog niet wist. Zo fijn, dat gun ik jou ook!

Christelijke podcasts: Proverbs 31

Deze christelijke podcast is mijn favoriet en speciaal voor vrouwen (van alle leeftijden). Ze snijden in deze podcast heel veel onderwerpen aan waarin ze kijken naar de diepere laag. Vaak gebeurt dit met iemand die hier echt verstand van heeft zoals een theoloog of soms zelfs een psycholoog. Proverbs 31 heeft namelijk ook de serie: therapy & theology waarin ze kijken naar dingen als: angst, depressie en narcisme bijvoorbeeld met het perspectief van christenen erbij. Ik krijg vaak nieuwe inzichten van deze podcast, omdat ze verder kijken dan alleen de bijbeltekst.

Views from The Porch

In deze christelijke podcast worden veel leuke onderwerpen aangesneden die mij aanspreken. Vooral onderwerpen die van toepassing zijn op jongvolwassenen zoals ik. Dus soms gaat het over daten, maar soms ook over hoe je met geld omgaat bijvoorbeeld. Ze bespreken alles op een hele fijne en laagdrempelige manier. Het luistert lekker weg vind ik.

Becoming Something with Jonathan Pokluda

Deze christelijke podcast bestaat uit 3 verschillende presentatoren. Waarvan eentje Jonathan Pokluda, de pastor van The Porch, de podcast die ik hiervoor noemde. Ook heeft Jonathan een heel fijn boek: Welcome to Adulting, dit boek las ik laatst uit en vond ik zo inspirerend en verhelderend! Ook in deze podcast komen allerlei interessante onderwerpen aan bod zoals: onzekerheid, welke woorden je gebruikt of hoe je bijbelverzen onthoudt.

christelijke podcasts

Unfiltered Faith

Dit is een christelijke podcast die mij heel erg aanspreekt. Het is namelijk een podcast van een Amerikaanse vlogger en een vriendin van haar. En ik herinner me nog dat deze vlogger vroeger bekende video’s maakte over wat ze gekocht had of wat je zelf kan maken. Maar toen kwam ze tot geloof en nu heeft ze deze podcast en maakt ze ook christelijke video’s. Zo gaaf om te zien dat ook hele bekende mensen in de online wereld tot geloof komen. Deze podcast gaat onder andere over onderwerpen die vaak gezien worden als taboe’s. Heel interessant dus en bemoedigend.

Happy & Healthy podcast with Jeanine Amapola

Net als Meredith Foster is ook Jeanine Amapola een podcast begonnen waarin ze ook geloofsonderwerpen aansnijdt. Ze is hierin heel open en probeert je echt verder te helpen. Ik vond de podcast waarin ze tips gaf over als je uit elkaar bent gegaan en hoe je daarmee omgaat. Ze gaf echt enorm goede tips uit haar eigen ervaring. Niet van die basic tips die je overal al leest en hoort.


Dit waren mijn aanraders voor 5 christelijke podcasts. Ik zou het super leuk vinden als jij ook aanraders voor mij hebt!


christelijke podcasts
Delen:

4 Reacties

  1. september 15, 2020 / 10:43 am

    wauw wat goed dat je deze christelijke podcast hebt gedeeld, zelf ben ik ook christelijk.. dit is heel interessant

  2. april 14, 2021 / 9:30 am

    Ik wil graag ook even mijn eigen podcast pluggen. De podcast Gelukkig de mens is een podcast over de bijbel voor mensen van nu. Het zijn korte reflecties vanuit oude teksten en verhalen, op zoek naar de gemeenschappelijke deler: de mens. Of je nu in God gelooft of niet, verhalen die eeuwenlang mensen hebben gedragen verliezen niet zo maar hun betekenis. Er zit wijsheid in, en leven. Je moet alleen wel door het stof van eeuwen heen willen leren luisteren.

    Je kunt hem beluisteren via http://www.gelukkigdemens.nl, spotify, apple podcasts, google podcasts of elke andere podcatsspeler

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge