Capsule wardrobe voor deze zomer

capsule wardrobe

Als minimalist kijk ik graag naar welke kleding ik echt nodig vind en welke kleding ik al een tijdje niet gedragen heb. Daarom deel ik graag mijn capsule wardrobe voor deze zomer. Dit zijn naar mijn mening de items die in je kast horen in de zomer. Zoals t-shirts, maar ook vesten of jasjes die je altijd over je t-shirt/top heen kan dragen. Wellicht haal je er wat inspiratie uit.

Wat hoort in je capsule wardrobe?

Je bouwt je capsule wardrobe op door te kijken naar de kledingstukken die je het meeste en het liefste draagt. Je zorgt er eigenlijk voor dat je kledingkast bestaat uit alleen de kledingstukken die je echt graag draagt en dan kan je ze afwisselen en combineren met alle andere kledingstukken. Dus als je slim bent, kies je kledingstukken die heel goed te combineren zijn met bijna alles.

Outfits voor de zomer

Wat voor mij echt essentieel is in mijn capsule wardrobe is een goede mix. Kledingstukken die geschikt zijn bij heel warm weer, maar ook kleding voor als het even wat kouder is in de zomer. Zo vind ik jurkjes ideaal, omdat je daar niks bij hoeft te combineren zoals je bij een broek een shirt moet combineren. Maar ook hoort een lange broek hierin thuis en een heel simpel shirt dat je overal bij kan combineren. Daarnaast juist ook wat drukkere shirts die leuk te combineren zijn bij jeans. En als jasje dat er altijd overheen gedragen kan worden, raad ik aan om twee soorten te hebben. Zo kan je meer afwisselen en het ene jasje laat de ene outfit weer compleet anders eruitzien dan het andere jasje.

Moederdag 2020Moederdag 2020

Schoenen en accessoires in je zomer capsule wardrobe

Als schoenen en accessoires raad ik: lekker lopende sneakers, witte schoenen en wat stoerdere laarsjes zoals Dr.Martens aan. Als je gaat wandelen is het fijn om schoenen te hebben die wat lekkerder lopen. En voor als je wat bruinere benen hebt gekregen zijn witte sneakers ideaal. Maar wil je wat nonchalanter overkomen, dan zijn stoerdere laarsjes perfect. Deze staan ook leuk onder rokjes en jurkjes en kan je met ongeveer alles wel combineren. Perfect voor jouw zomer capsule wardrobe dus. En naast schoenen is een goede zonnebril en een klein tasje voor als je ergens heen gaat handig. Een zonnebril is goed om altijd bij je te hebben en als je opstap gaat, is een tasje voor je telefoon en portemonnee heel handig. Hierin kan je een herbruikbaar tasje doen die je klein kan opvouwen voor als je onverwachts boodschappen doet bijvoorbeeld.

Wat hoort in jouw zomer capsule wardrobe?capsule wardrobe
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge