Een blog starten in 2020, hoe doe je dat?

blog starten

Een blog starten in het nieuwe jaar, ik kan het helemaal begrijpen. Je hebt een plekje op het internet dat helemaal van jou is en je kan alles op je blog gooien wat je maar wil. Maar hoe begin je een blog en is het niet te laat?

Bedenk eerst een naam

Wat natuurlijk de basis is van het starten van je blog is je naam. Waarmee ga jij bekend staan op het internet, op welke naam vinden lezers je? Denk daar eens goed over na. Je kunt het beste een mindmap hiervoor maken om te kijken waar gaat mijn kanaal over en kan ik hier iets van in de blog naam verwerken? Mijn tip is, houd het zo persoonlijk mogelijk want dan kan je alle kanten op met je content. Ik heb daarom gekozen om mijn eerste en tweede naam als blog naam te kiezen.

Vind je niche

Denk ook goed na over welk onderwerp je wil gaan bloggen. Het zou bij wijze van iets moeten zijn wat je dagelijks inspireert en waar je 1 jaar lang wat over zou willen schrijven zonder ervoor betaald te krijgen. Het is goed om je hierin goed te specificeren om originele en authentieke content te maken.

Voor meer uitleg en tips kijk deze video:

Kies het platform

Ook niet geheel onbelangrijk is het platform waarop je gaat bloggen, zoals ik eerder in een artikel vermeldde, is het namelijk zo dat er twee soorten WordPress zijn. Je heb WordPress.org en WordPress.com. Beide verschillend. WordPress.org is waar ik op blog, hierbij hoort een host en een domeinnaam en natuurlijk ruimte op het internet dat je ook bij je host regelt.

Kies je host

Een host is een service die ruimte op het internet verkoopt en daarbij een domeinnaam. De naam van je site kan je terug laten komen in je domeinnaam en je kiest ook of je een .com of een .nl URL neemt. De prijzen verschillen, maar zijn wel heel betaalbaar. Ik zit zelf bij deze host al sinds een aantal jaren en ik ben erg tevreden. Als je niet snapt hoe je alles doet is hun klantenservice ook top. Andere hosts zijn vast ook goed, maar daar kan ik niet uit ervaring wat over zeggen.

Kies een huisstijl

En het is natuurlijk ook van belang dat je een kleurpalet kiest dat bij je site en andere kanalen past. Kies een kleur die echt bij jou en je passie waarover je schrijft hoort volgens jou. En voer die ook goed door op alle fronten zodat je makkelijker herkenbaar bent.

Een blog starten: Wat heb je nodig?

Kortom, wat heb je nodig om een blog te starten? Een naam, een platform, een host, een huisstijl, een niche om over te bloggen en daarna kan je beginnen met je content.

Extra vragen of hulp nodig? Stuur gerust een mail.


Delen:

2 Reacties

  1. februari 13, 2019 / 9:46 pm

    Wat heb je een leuke en informatieve video gemaakt, hele fijne tips zeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge