Inspiratie voor nieuwe blogartikelen zul je nooit kwijtraken met deze tips

inspiratie altijd blog

Bij het schrijven van nieuwe content komt altijd heel wat kijken. Voordat een artikel geschreven kan worden moet er nog heel wat voorbereid worden. Je moet weten wat het onderwerp zal zijn, je moet dit zo goed mogelijk overbrengen op je lezer en daarbij zorgen voor leuke afbeeldingen. Lastig om dit telkens vol te kunnen houden… met deze tips zal je wellicht je inspiratie nooit meer kwijtraken.

Wat vind jij interessant om te lezen?

Voordat je überhaupt begint met het schrijven van nieuwe content moet je jezelf eens deze bovenstaande vraag stellen. Wat vind jij interessant? In welke categorieën lees jij graag blogs? Dat is dan hetgeen waar je veel passie voor hebt ontwikkeld en waar je dus ook veel over zou kunnen vertellen aan je lezers. Zodra je deze vraag hebt beantwoord voor jezelf kun je een mindmap maken met alles om dit onderwerp heen. Of typ even woorden die hiermee te maken hebben onder elkaar. Dan kom je vanzelf met een leuk onderwerp binnen deze categorie.

Wat zou je willen weten dat je nog niet weet?

Stel je weet iets heel specifieks niet, maar je blogt al jaren en je hebt mijlen aan ervaring, dan betekent dat waarschijnlijk dat de mensen die je blogs lezen het antwoord op deze vraag ook niet zullen weten. Veel bloggers en lezers hebben bijvoorbeeld de vraag: hoe blijven lezers langer op je blog? Ga op onderzoek uit naar al je zoekopdrachten en schrijf een artikel over hoe je dit geleerd hebt. Ik heb vaak dat ik iets opzoek dat achteraf heel makkelijk bleek te zijn. Je bent waarschijnlijk niet de enige die dit opzoekt, dus je helpt je lezers alleen maar door hier een artikel aan te wijden.


Inspiratie op Google Trends of Pinterest

Als je echt met een writersblock zit zou ik beginnen met Pinterest. Maak een Pinterest profiel aan en kijk wat jij interessant vindt. Maak borden aan, volg borden en op deze manier zul je inspiratie binnen krijgen door beeld of tekst. Hier kun je dan vervolgens zelf ook mee aan de slag gaan.

Lees andere blogs op Bloglovin’

Wat ik elke dag massaal aan het doen ben is blogs lezen via Bloglovin’. Als je Bloglovin nog niet kent moet je hier zeker even naar kijken. Je kunt je eigen blog hieraan koppelen en mensen kunnen jouw artikelen op dit platform lezen en je volgen. Dat kun jijzelf als blogger ook gaan doen. Ik volg mijn vaste lijstje waar ik alle artikelen van lees en interessant vind. Ook volg ik Engelse bloggers en minder bekende bloggers, dit helpt mij altijd ontzettend voor inspiratie voor het schrijven van nieuwe content.

Geef je mening

Er zijn vast programma’s, serie’s of boeken die je kijkt/leest. Of nieuws dat je hebt gelezen in de krant of dat nog vers van de pers komt. Iedereen heeft hier zijn mening over, ook jij. Je kunt ook een artikel wijden aan bijvoorbeeld Holland’s Next Topmodel, ik zou dit overigens wel doen als dit nog actueel is. Bijvoorbeeld straks als wie is de mol komt. Ik vind het vaak erg interessant om andermans meningen hierover te lezen.

Interessante post? Pin hem op Pinterest!

Delen:

15 Reacties

 1. november 3, 2017 / 9:29 am

  Als je het zo ziet is het wel duidelijk dat er altijd overal inspiratie uit te halen is. Ik ben zo blij dat ik nu alles kwijt kan op mijn blog. Als ik iets op mijn hart heb kan ik er lekker over schrijven, maar de andere keer weer over een lipstick of iets.. Inspiratie is ooooveral hihi

 2. november 3, 2017 / 4:55 pm

  Wat een handig lijstje met manieren om inspiratie op te doen! Ik heb gelukkig aan inspiratie nog geen gebrek gehad. Alleen al door te kijken naar dingen die mij bezighouden, heb ik vaak genoeg stof om over te bloggen 🙂 Net als Rebecca vind ik het alleen maar fijn om op mijn blog zoveel dingen kwijt te kunnen.

  • november 3, 2017 / 7:18 pm

   Dat is echt fijn als je dat hebt, ik heb zelf weleens inspiratieloze momenten, vind het heel knap hoe jij geen inspiratie verliest voor nieuwe onderwerpen 🙂

 3. november 3, 2017 / 6:28 pm

  Het blijft een dingetje om genoeg inspiratie te houden als je ook nog 36 andere dingen hebt doen en alles leuk vind;p. Maar inderdaad, deze tips kunnen zeker goed van pas komen:). Pinterest is wat mij betreft dé bron voor alle inspiratie, heerlijk!

 4. november 5, 2017 / 12:22 pm

  Fijne tips… maar hoe zit het dan met het advies dat je niet over te veel verschillende onderwerpen moet schrijven? Omdat het duidelijk moet zijn voor de bezoeker waar je blog over gaat…

  • november 5, 2017 / 12:50 pm

   Dankje, dat is ook een tip die mogelijk is natuurlijk. Zelf schrijf ik wel erg breed en vind ik het moeilijk om echt 1 onderwerp te kiezen waar ik mij aan vasthoud, maar inderdaad vaak is het wel beter om je daarin te specificeren.

 5. november 5, 2017 / 1:12 pm

  Leuke tips! Ik schrijf ook over van alles en nog wat (pas kort), maar ik haal ook genoeg inspiratie uit het dagelijks leven. Dingen die je normaal gesproken heel normaal vind, worden opeens heel interessant voor een leuke blogpost!

  • november 5, 2017 / 2:49 pm

   Inderdaad, dat is echt leuk om dan een andere kijk te krijgen op hele normale dingen!

 6. november 5, 2017 / 3:57 pm

  Ik heb heel vaak spontaan inspiratie op de meest onhandige momenten, zoals onder de douche of als ik al een halfuur in bed lig. Dan kan ik het niet meteen opschrijven en daardoor vergeet ik het natuurlijk vaak, grrr!

  • november 5, 2017 / 4:35 pm

   Haha ik heb dat ook vaak, dan probeer ik het altijd meteen op te schrijven soms midden in de nacht schiet ik wakker en moet ik het opschrijven anders vergeet ik het

 7. november 6, 2017 / 11:12 am

  Overal waar ik loop kom ik nieuwe inspiratie tegen! Love it! maar pinterest en andere blogs zijn mijn fave.

 8. februari 11, 2018 / 10:36 pm

  I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent D. Good job, cheers dccedaekeeefggda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge