Blijven genieten in het leven, hoe doe je dat?

blijven genieten

Het leven vliegt soms te snel voorbij als je niet goed genoeg in het moment leeft. Dat kan zijn doordat je het druk hebt en dat hebben we denk ik allemaal weleens. Maar hoe kunnen we dan blijven genieten in het leven?

Dankbaar zijn

Blijven genieten gaat denk ik samen met het bewust zijn van wat je doet. Door bijvoorbeeld na een lange dag een lijstje te maken met dingen waar je dankbaar voor bent. Zo kan je toch bewust nadenken en blijven genieten van de dingen die je elke dag doet.

Blijven genieten: Documenteren

Ook is het belangrijk om alles om je heen te blijven documenteren. Als alles als een sneltrein voorbijgaat, kan je het maar beter documenteren. Maak genoeg foto’s van mooie gebeurtenissen, zo kan je terugkijken op een mooie tijd.

Luisteren en onthouden

Wat ook goed is, is het blijven luisteren naar mensen om je heen. Maar daarnaast is het ook belangrijk om vervolgens te onthouden wat je vrienden gezegd hebben. Zodat je hierop terug kan komen en met ze mee kan leven.

Mensen helpen

Tot slot is het altijd goed om mensen te helpen. Goede daden verrichten is voor iedereen een win. Dus als je iemand zomaar helpt, zal diegene jou onthouden. En het voelt altijd goed om iemand te helpen. Zo laat je ook anderen genieten van hun leven.

Geniet van me-time

En blijf als je het druk hebt ook momenten voor jezelf nemen. Kom tot rust, lees een boek en verwerk alles wat er gebeurd is in de afgelopen tijd. Ik merk zelf altijd dat ik na een lange dag echt even alleen wil zijn om alles over me heen te laten komen en om alles te verwerken. Gun jezelf ook tijd daarvoor.

Nuttige post? Pin hem op Pinterest!

blijven genieten

Wat doe jij om te blijven genieten?

Delen:

2 Reacties

  1. februari 20, 2020 / 10:56 am

    Nadat ik de vaat heb gedaan plof ik ook altijd even neer op de bank, ik zet mijn geurwolkje aan en dan ontspan ik echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge