15 activiteiten zonder elektriciteit voor als je je verveelt

zonder elektriciteit

Het is altijd leuk om jezelf te blijven uitdagen. Hoe kan je dat in quarantaine doen? Door bijvoorbeeld een dagje zonder elektriciteit, vind je dat iets te overdreven? Dan kan je ook een dagje zonder internet doen. Hier zijn wat tips met dingen die je zonder elektriciteit kan doen.

1 Een work-out

In je kamer kan je met jezelf een work-out doen. Dat kan je bijvoorbeeld met kleine gewichtjes doen of gewoon zonder. Je kan de wall sit doen, dan zit je met een 90 graden hoek zolang mogelijk tegen de muur. Of gewoon opdrukken, buikspieroefeningen en squats. Maar je kan ook touwtje springen, dit is een activiteit die ook goed is voor je conditie.

2 Een wandeling eventueel met iemand

Spreek met iemand af die je al te lang niet gesproken hebt om te wandelen. Zo kan je gepaste afstand bewaren, maar heb je wel de gelegenheid om lekker bij te praten zonder afleiding en elektriciteit. Maar je kan dit ook uiteraard helemaal alleen doen. Wat ik leuk vind om te doen, is nieuwe routes ontdekken. Expres eens een straat in wandelen die ik nog niet eerder gezien heb, daardoor ontdek je vaak leuke plekken.

3 Een boek of tijdschrift lezen

Kijk eens in de boekhandel of supermarkt naar een leuk tijdschrift. Dit is iets dat je misschien vroeger vaker deed dan nu, maar het is toch leuk om dit nu ook weer te doen. Ik vind zelf de Flow, de &C en de Glamour leuk om te lezen. Ik heb nu de Flow thuisliggen en kan niet wachten om hem in alle rust open te slaan.

4 Een brief schrijven

Je kan een brief naar jezelf schrijven, naar familie of naar iemand die je in je hoofd hebt. Je kan ook een brief schrijven naar bijvoorbeeld iemand die je vroeger gepest hebt om te zeggen dat het je spijt. Dit kan heel veel impact hebben op diegene zijn/haar leven zonder dat jij het door hebt.

5 Journaling

Journaling is een mooie manier om jezelf beter te leren kennen. Door het maken van lijstjes, moodboards of de oude en de nieuwe jij op te schrijven. Maar het is ook goed om even al je gedachten op papier te zetten. Voor een leeg hoofd en om tot rust te komen.

6 Opruimen

Opruimen draagt bewezen bij aan je mentale staat. Door de rommel om je heen op te ruimen, voel je jezelf beter. Omdat je iets doet dat bijdraagt aan jou en jouw ruimte.

zonder elektriciteit

7 Stekjes maken van planten

Laatst had ik het hier ook over in het artikel over wat je deze lente kan doen. Maar je kan even al je planten bij langs gaan en de nieuwe babyplantjes afknippen en in water zetten. Je zult zien dat na een tijdje de babyplantjes wortels krijgen. Zo kan je van je plant nieuwe planten maken en wellicht cadeau doen.

8 Puzzelen of puzzelboekjes

Meestal ligt er met kerst bij de meeste mensen thuis een gigantische puzzel op tafel waar iedereen dan aan meewerkt. Maar nu hebben we daar ook alle tijd voor. Zoek een leuke puzzel uit in de winkel en ga ermee aan de slag. Als je daar wat minder van bent kan je ook kiezen voor puzzelboekjes. Dit kunnen woordzoekers zijn, maar ook sudoku’s. Kies wat jou het leukst lijkt.

9 Volwassen kleurboek

Hier ben ik laatst mee begonnen. Ik kocht in de Bruna een mooi volwassen kleurboek met kleurpotloden en stiften. En ik vind het heel leuk om te doen. Echt bizar hoelang je erover doet om zoiets in te kleuren. Ik was zo een uur verder. Je kan ook een bullet journal starten.

10 Uitgebreid dineren

Je kan een uitgebreid ontbijt voor jezelf maken of een uitgebreide lunch. Proef eens wat dingen die je normaal niet zo snel zou eten. En dan kan je er ook nog voor kiezen om binnen te picknicken met jezelf. Leg een kleedje neer in het midden van je kamer en ga lekker genieten en eten.

11 Zingen

Dit is een activiteit zonder elektriciteit die je altijd kan doen. Wanneer je ook maar wil. Ga lekker zingen, het maakt vaak mensen die bij jou in huis wonen ook vrolijker. Zo is het ook leuk om erachter te komen welke liedjes je allemaal uit je hoofd kent.

12 Een instrument spelen

Misschien heb je thuis een piano, gitaar of een ander instrument. Ga ermee aan de slag. Pak de oude muziekboeken uit de kast en kijk wat je nog kan. Je kan ook nieuwe liedjes leren of improviseren.

13 Zonder elektriciteit: kaarsjes aansteken

Bij activiteiten zonder elektriciteit horen kaarsen ongetwijfeld ook. Gelukkig blijft het nu langer licht buiten, maar mocht het wat donkerder worden dan kan je altijd even wat kaarsjes aansteken gezellig.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 Random acts of kindness

Dit is iets dat je altijd kan doen. Ook dit is iets dat wetenschappelijk bewezen is. Als je niet lekker in je vel zit, is het goed om iets liefs voor een ander te doen. Hierdoor ga jij je ook beter voelen. Ik denk ook omdat je de focus even verlegd naar een ander in plaats van naar jezelf en alles wat je dwars zit. Dus bedenk wat je voor een ander kan doen. Hier zijn 50 voorbeelden.

15 Fotoboeken kijken

Als je bij je ouders of bij andere familieleden fotoboeken in de kast hebt staan, is het leuk om hier eens in te kijken. Zo kan je terugkijken op mooie herinneringen en bij andere familieleden kan je op die manier hun deel van de familie beter leren kennen.Wat ga jij zonder elektriciteit doen?zonder elektriciteit
Delen:

2 Reacties

  1. april 22, 2020 / 12:42 pm

    Hele leuke blog! Sowieso vind ik het leuk om eens in de zoveel tijd een dag lang geen elektriciteit te gebruiken. Kaarsjes aan en genieten van de rust. Fijn dat ik nu ook andere dingen weet om te doen dan alleen genieten van de rust. 😛

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge