Activiteiten die ik dit jaar écht wil doen in de herfst en die jij ook kunt doen

activiteiten herfst

Elke jaar neem ik mezelf voor om bepaalde activiteiten te doen in de herfst, maar telkens komt het er niet van. Dit zijn de activiteiten die ik dus écht waar ga maken dit jaar. En nu ik alles goed op een rijtje heb voor mezelf zoals een draaiboek hoop ik dat ik het dan ook echt ga doen.

Een boomgaard bezoeken en daar appels plukken

Het is dus gewoon mogelijk om op bezoek te gaan bij een boomgaard en zelf appels te plukken. Misschien klink ik dom, maar ik wist dus echt niet dat dat mogelijk was in Nederland. Ik kwam er vorig jaar achter, maar heb toen geen actie genomen om het ook daadwerkelijk te doen, nou die fout ga ik dit jaar dus echt niet meer maken. Ik ga als herfst activiteit naar een boomgaard, zelf appels plukken en wie weet maak ik er dan meteen een appeltaart van.

Een boswandeling maken

Dit is iets wat eigenlijk wel bij de jaarlijkse herfst activiteiten hoort naar mijn mening. Ik vergeet deze soms of ik kom niet op het juiste moment wanneer het bos het allermooist is. Dit jaar houd ik goed in de gaten wanneer de natuur het allermooist is om het bos te bewandelen. En dit is het lijstje met de ultieme herfst items die je nodig zult hebben in de herfst.
activiteiten herfst

Herfst fotografie in de natuur

En als we dan toch bezig zijn met het wandelen dan wil ik ook meteen de prachtige natuur fotograferen. Eigenlijk wil ik een keer heel vroeg opstaan en dan foto’s van de dauw op de bladeren en de spinnenwebben, dat is zo mooi. En met golden hour natuurlijk.

Koken voor het gezin

Wat ik de laatste tijd heel erg leuk vind om te doen is koken voor het gezin. En om in de herfst zo’ n typisch herfstgerecht te maken is extra leuk. Met pompoensoep bijvoorbeeld. Ik zie het al helemaal voor me, alleen even een gerecht kiezen. Maar wel echt een aanrader ook voor jezelf en je gezin zal er vast blij mee zijn.

Spontaan kaartjes sturen naar vrienden

Af en toe is een spontaan kaartje sturen echt leuk. Ik wil deze herfst spontaan leuk boodschappen op kaartjes zetten die gepersonaliseerd zijn. Soms hebben vriendinnen even een zetje nodig en is het extra leuk als ze dan een spontaan kaartje ontvangen.

 

Wat gaan jullie deze herfst doen?

Delen:

4 Reacties

  1. september 12, 2018 / 11:07 am

    Wat een gezellige tips! Ja ik moet ook echt weer gaan wandelen in het bos, in de zomer dat toch een beetje gemeden. Maar inderdaad, het bos is een plaatje tijdens de herfst. Ik vind soep en warme chocolademelk toch ook echt fall approved!

  2. september 21, 2018 / 8:08 am

    Ahww yeah! Spot ik nóg een herfst-blogje van je! 🙂 Ik zit al half in de herfst-sferen, maar heb nog niet echt over activiteiten nagedacht.. Behalve de herfst-schoonmaak dan, maar dat is vooral vanwege het skippen van de lente-schoonmaak, haha..:P Ik ga sowieso jouw geweldige ideetjes jatten, én… Samhain vieren! Samhain is het ‘oud op nieuw’ van de heidenen – tegenwoordig beter bekend als ‘Halloween’. Alleen wordt het ietsje anders gevierd: met Samhain is een kampvuur o.a. ideaal (om je te zuiveren voor het nieuwe jaar).. nu is dat voor mij niet haalbaar (voor ik ’t huis in de hens laat vliegen), maar wat wierook of salie branden, me volstouwen met herfstig voedsel en het vorige jaar evalueren + nieuwe doelen/intenties stellen is wél te doen.. *zin in!* Fijne post weer, hoor 🙂 xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge