5x zero waste shoppen in Nederland

Zero waste is een begrip dat telkens groter wordt. Daardoor zijn er ook steeds meer plekjes die zero waste materialen verkopen. En dat is iets wat ik heel goed vind! Maar waar kan jij zero waste items halen in Nederland? Daarvoor heb ik een lijstje!

Dille & Kamille, heel Nederland

Om even te beginnen met eentje die jullie misschien allemaal wel kennen: Dille & Kamille. Misschien had je nog niet op die manier naar Dille & Kamille gekeken, maar ook zij zijn een zero waste shop. Je vindt er van alles én de winkel is in heel Nederland te vinden!

Zero waste shoppen: Oodles & Pinches, Haarlem

Van deze webshop en fysieke shop werd ik heel vrolijk. Ze zien er mooi uit en hebben veel duurzame en zero waste items in hun assortiment. Ze zijn helemaal plastic-vrij.

Kazidomi

Dit is een e-shop, hier kan je makkelijk bestellen. Deze Belgische webshop heeft je heel veel te bieden! In de bovenstaande video een voorbeeld van alles wat ik daar kocht. Ook hebben ze een heel mooi zero waste aanbod en veel natuurlijke cosmetica. Ik heb een hele mooie kortingscode voor jullie in de aanbieding.

Delicious Food, Amsterdam

De naam zegt het al, deze winkel is helemaal verpakkingsvrij en je kunt hier bulk shoppen. Dat houdt in dat je je eigen potten meeneemt en in grote hoeveelheden je voorraad aanvult, zonder verpakkingen.

Ekoplaza, heel Nederland

Deze biologische supermarkt zit door heel Nederland. Hier koop je verse groenten en fruit en andere etenswaren. Deze supermarkt heeft ook een eigen app waarmee je je boodschappen kan bestellen. Daarnaast zit in hun assortiment ook natuurlijke cosmetica en kan je er zero waste shoppen.

Delen:

4 Reacties

 1. maart 25, 2019 / 9:56 am

  Met Kazidomi heb ik net kennis gemaakt! Wat een leuk concept hebben ze en prachtige producten bieden ze aan. Leuk dat je alles op een rijtje hebt gezet.

 2. augustus 21, 2019 / 1:44 pm

  Leuke tips! Sommigen kende ik nog niet, dus ik ga dat zeker proberen! Hoe doe jij het eigenlijk met beautyproducten? Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om shampoo en zo wasteless in te slaan, vooral ook omdat ik dit vaak bij speciale winkels haal of bij de kapsalon. Het aanbod is dan wat beperkter en de meesten hebben geen zero waste. Hoe doe jij dat?

  X Lisanne

  • augustus 21, 2019 / 9:09 pm

   Hi Lisanne,

   Thanks voor je leuke reactie! Beautyproducten heb ik heel erg geminimaliseerd en alles wat ik heb gebruik ik ook. Daardoor doe je langer met je producten en dat betekent natuurlijk minder afval. Verder ben ik eerlijk gezegd wel weer overgestapt op een normale shampoo want de shampoobar werkte op een gegeven moment niet meer voor mijn haar, misschien grotere flacons aanschaffen waar je langer mee doet in plaats van kleine steeds weg moeten gooien.

   Hopelijk heb ik je hiermee geholpen.

   X Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge