25 dingen die je nu direct kan weggooien

25 dingen

De lente is een mooie tijd om nog eens goed te kijken naar alles wat je in huis hebt. Wat kan weg? Waar heb je teveel van? Wat is over de datum? Daarom hier een lijstje met 25 dingen die je direct weg kan gooien. En als je nog niet klaar bent, hier 25 thuisactiviteiten.

1 Over de datum cosmetica

Als je net als ik van zero-waste en Lush houdt, dan moet je goed de datum op de verpakking in de gaten houden. Verse producten die goed voor het milieu zijn, zijn niet voor niks vers. Dus check de data goed en kijk ook naar je make-up. Mascara is namelijk maar een jaar goed. Dit kan je checken aan de geur, als mascara een beetje naar lijm begint te ruiken, kan je hem maar beter vervangen.

2 Testers die je niet gaat gebruiken

Bij verschillende winkels krijg je altijd testers mee. Dan is het vaak moeilijk om nee te zeggen of ze hebben het al in het tasje gedaan. Doe de testers weg of geef ze weg aan wat jongere meiden die het leuk vinden om een klein luchtje te hebben. Als je de testers nu niet gebruikt, zal je ze ook niet later gebruiken.

3 Boeken die je niet gaat lezen

Zo’n kast vol ongelezen boeken levert niet alleen gezelligheid op, maar ook stress als je het aan mij vraagt. Het is een soort van mega grote herinnering aan alles wat je nog moet lezen. Dus doe de boeken die je toch niet gaat lezen weg. Anders had je ze wel allang gelezen.

4 Volle notitieboekjes

Iets wat moeilijk is om weg te doen zijn notitieboekjes. Straks staat er iets in dat ik niet moet vergeten! Als je al die tijd niet hebt gelezen in die boekjes, lijkt het me sterk dat je iets mist. En anders kan je delen overtypen, inscannen of digitaliseren. Dat scheelt weer rommel en ruimte.

5 Dode planten

Als plantenliefhebber weet ik hoe moeilijk het is om afscheid te nemen van planten waar eigenlijk geen leven meer in zit. Je hoopt dat ze toch ineens weer opbloeien. Maar na een paar weken is het tijd om de knoop door te hakken. Je zou wel nog een stukje van de wortel met de plant in water kunnen zetten om tot een nieuw stekje te komen.

Bol.com Algemeen
Bol.com Algemeen

6 Schrijfwaren die het niet doen

Pennen, stiften, potloden, markeerstiften. Check even alles. Het heeft geen zin om dat soort dingen te hebben die het niet doen. Dan gaan ze ook nooit meer van pas komen namelijk. Dit is wel een van de 25 dingen die echt weg moeten per direct.

7 Volgend op sociale media

Check eens wie je allemaal volgt op Instagram. Word je blij van die mensen? Ontvolg iedereen waarvan je eigenlijk helemaal niet blij wordt. Dat mag gewoon, dat kan gewoon en je hoeft je niet schuldig te voelen.

8 Eenzame sokken

Sokken die geen partner meer hebben of gaten hebben. Doe het weg. Je gaat toch geen mismatchende sokken dragen of sokken met gaten. Het ziet er onverzorgd uit naar mijn mening. Dus check even die sokkenla.

9 Kledinglabels

Dit maakt onderdeel uit van je kleding, maar soms vergeet je dit weg te doen. Je kan labels er makkelijk uitknippen of draadjes voor aan de haakjes. Het irriteert soms of kriebelt. Als je toch de grote schoonmaak doet, kan je net zo goed elk kledingstuk bevrijden van kriebelende labels of touwtjes. Benieuwd hoe je een capsule wardrobe maakt?

10 Bonnetjes

Deze slingeren vaak in tassen, jaszakken of lades van je kast. Als het belangrijke bonnetjes zijn, scan ze dan in en bewaar ze op die manier digitaal.

11 Apps op je mobiel

Een van de 25 dingen waar je misschien niet zo snel aan dacht is apps verwijderen. Welke apps gebruik je nou echt? Sommige apps gebruik je bijna nooit, dus verwijder ze lekker. Als je ze weer nodig hebt, kan je ze gewoon weer downloaden.

12 Sleutelhangers aan je sleutelbos

Ik had altijd zo’n immens sleutelbos. Het is overzichtelijker als je wat sleutelhangers weggooit en alleen de echt belangrijke sleutels aan het bos hangt.

13 Kabeltjes van…?

Je hebt altijd wel een la met technische dingen zoals kabels, oortjes, opladers. Maar soms zitten daar kabels tussen waarvan je niet eens meer weet waarbij ze horen. Dus gooi die gewoon weg en houd alleen wat je echt gebruikt om verwarring te voorkomen.

14 Je tandenborstel om de zoveel tijd

Hopelijk wist je dit al, maar om de 3 maanden moet je een nieuwe tandenborstel kopen. Dus gooi je oude tandenborstel dan ook weg en koop een nieuwe. Alles voor de hygiene.

15 Je fotogalerij

In je galerij zwerven zoveel foto’s, screenshots of doorgestuurde foto’s rond. Ga er eens doorheen en ruim de foto’s op die je niet meer nodig hebt. Ook deze kan je op een harde schijf op je computer zetten voor extra ruimte op je telefoon. Benieuwd naar hoe je minder op je telefoon zit?

16 Dubbele voorwerpen

Soms heb je bizar veel van iets waarvan je eigenlijk maar eentje nodig hebt. Kijk voor jezelf of dit zo is en of je ergens echt meerdere van nodig hebt. Doe de overige weg of geef ze aan iemand die nog geen heeft.

17 Medicijnen

Ook medicijnen kunnen over de datum gaan. En dan is het ook nog eens gevaarlijk als je deze toch inneemt. Check dus je medicijnenkastje en gooi de medicijnen weg die over de datum zijn.

18 Keukengerei

Soms dacht je iets nodig te hebben voor je uitzet, maar heb je dit nog nooit gebruikt. Doe het dan lekker weg, als je het nu niet gebruikt zal je het nooit gaan gebruiken.

19 Vriezer en voorraadkast

Check ook eens de vriezer. Zelfs ingevroren dingen hebben een limiet van hoelang ze in de vriezer mogen zitten. En als je dan toch bezig bent, kijk dan ook even in de voorraadkast of alles nog wel goed is.

20 Liedjes die je eigenlijk niet leuk vindt

Ga naar je Spotify of waar je dan ook muziek op luistert en verwijder liedjes die je eigenlijk niet graag meer hoort. Soms heb je een bomvolle afspeellijst, maar moet je veel liedjes skippen, omdat je die eigenlijk niet meer leuk vindt. Dus update je afspeellijsten even. En maak een leuke afspeellijst speciaal voor de lente.

21 Verkleurde sieraden

Ik draag altijd gouden sieraden met een laagje goud. Maar op den duur verkleuren die wel. En dan koop ik weer eens wat nieuwe oorbellen en belanden die andere oorbellen in een la. Zoek jouw sieraden eens uit.

22 Losse papieren

Voor school heb je altijd nog wel losse papieren in mappen zitten. Maar nu alles online is vanwege het virus, kan je deze papieren gewoon uitzoeken en weg doen. Belangrijke papieren kan je uiteraard inscannen en bewaren op de computer.

23 Lege producten

Soms koop je weleens nieuwe deo’s, shampoo’s, douchegels zonder erbij na te denken. Kijk eens goed in je badkamer kast of daar niet onnodige lege producten staan die je allang weg had kunnen gooien.

24 Canvas tassen

Tegenwoordig heeft elk merk, elke webshop en elke organisatie wel gratis canvas shoppers die je dan krijgt. Maar op een gegeven moment heb je teveel. Je gaat toch niet al die canvas tassen gebruiken? Zoek daarom uit welke je echt gebruikt en welke eigenlijk weg kan.

25 Negatieve gedachten

We sluiten af met een mentale opruim tip. Ruim je negatieve gedachten op. Besteed geen aandacht aan die gedachten die je alleen maar proberen over te nemen. Hoe meer je je focust op de helpende gedachten, hoe meer dat je ook zal helpen. Zo blijf je genieten en blijf je positiever.

Welke van deze 25 dingen ga jij doen?Delen:

5 Reacties

 1. april 13, 2020 / 6:51 am

  Welke niet kun je beter vragen. Houdbaarheidsdatum dingen hou ik allemaal goed bij, maar andere zaken… daar kan ik wat winnen.

 2. april 14, 2020 / 2:36 pm

  Wat heb je toch een goede tips gedeeld, ik moet proberen vaker onze afwasborstel te vernieuwen.. dat doen we soms iets te weinig denk ik.
  en goed dat je ook hebt aangegeven dat je je tandenborstel om de 3 maanden moet vervangen, dit doen veel mensen niet.

  Ik zet er nog net niet mijn agenda voor haha..

 3. april 18, 2020 / 12:21 am

  wat is het eigenlijk logisch dat je deze dingen gewoon weg gooit, maar ik denk dat ik wel 20 van die dingen op de lijst in huis heb rondslingeren haha. Dit is wel even een reminder dat ik eens wat ga opruimen. thnx.

  • april 18, 2020 / 7:52 pm

   Haha, succes met opruimen girl! Ik wou stiekem dat ik dat proces nog eens kan meemaken, maar ik heb alles al opgeruimd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge