De resultaten van 2 weken Koreaanse skincare gebruiken

koreaanse skincare

Nooit had ik echt een skincare routine. Ik deed altijd maar wat hydraterende crème op en that’s it. Van mezelf heb ik een hele droge en gevoelige huid en gebruikte daarom hydraterende crème om velletjes te voorkomen bij het aanbrengen van mijn make-up. Toen ik de kans kreeg om mijn routine eens helemaal om te gooien door Koreaanse skincare te gaan gebruiken was ik positief verrast. In dit review laat ik dan ook meteen zien hoe mijn huid hierop reageerde na 2 weken gebruik.

skincare op een rij

Toen ik begon met het gebruiken van de ochtendroutine producten vond ik het bizar veel producten. Ik was ook bang dat dit teveel tijd zou gaan kosten in de ochtend en dat ik de bus hierdoor zou gaan missen. Dat viel achteraf gezien allemaal mee, op een gegeven moment is de volgorde logisch en brengt het allemaal snel en makkelijk aan.

De producten vind ik er stuk voor stuk erg mooi uitzien. De verpakkingen zijn simpel en mooi en de producten zelf zien er ook erg mooi uit. Mijn eerste indruk hiervan was erg positief, ik had meteen zin om de producten uit te gaan testen.

skincare cleanser

1. Low pH Good Morning Cleanser

De cleanser dient als een soort facewash om alle slaap weg te wassen van je gezicht en je gezicht optimaal te reinigen. Je gezicht moet eerst vochtig zijn en dan breng je het product aan, ik vond de substantie erg fijn en de geur erg fris.

skincare alcohol vrij

2. Centella Water Alcohol Free Water

Dit product vond ik erg fijn. Vooral het feit dat het een spuit flacon is vond ik fijn. Je spuit de toner op een wattenschijfje en reinigt je gezicht door van binnen naar buiten de toner aan te brengen. Ik dacht altijd dat er geen restjes meer van mijn gezicht kwamen. boy, I was wrong. Telkens verbaasde ik mij weer van wat er nog overbleef op het wattenschijfje. Wat ook erg fijn is, is dat dit product alcohol vrij is en dus de huid niet uitdroogt.

skincare power essence

3. Hyaluronic Hydra Power Essence

Deze essence vond ik ook erg fijn in gebruik. Na het aanbrengen voelde mijn huid heel fris, verkoelend en verzorgd aan. De essence ruikt lekker en de flacon ziet er weer erg luxe uit.

skincare intensive cream

4. Hyaluronic Hydra Intensive Cream

Als dag-en-nachtcrème gebruikte ik deze Hyaluronic Acid Intensive Cream. Door deze crème merkte ik een groot verschil. Mijn huid was altijd erg droog en dat veroorzaakte altijd velletjes na het aanbrengen van concealer/foundation. Die velletjes maakten het geheel verschrikkelijk wat ik enorm jammer vond. Nu is mijn huid zo goed gehydrateerd dat die velletjes er niet meer zijn, erg fijn.

skincare sun cream aloe vera

5. Aloe Soothing Sun Cream

Wat ook nog eens erg belangrijk is, zeker als het zonnetje straks weer begint te schijnen, is een UV beschermende crème. Deze crème vind ik erg fijn omdat hij heel fijn rook en de substantie lekker dik is en lekker opgenomen wordt door de huid.

Skincare avond routine

skincare all clean balm

1. All Clean Balm

In de skincare avondroutine wordt de Aloe Soothing Sun Cream overgeslagen, s’nachts wordt de huid natuurlijk niet blootgesteld aan de zon, dus deze kan weggelaten worden. Wel wordt daarvoor in de plaats een ander verzorgend product toegevoegd. Deze All Clean Balm gebruik je aan het begin van alle andere producten. De All Clean Balm vind ik een hele leuke verpakking hebben. Dit product had een harde substantie die bij het insmeren zacht aanvoelde en mijn gezicht zacht achterliet.

2/3 X PER WEEK

skincare amino masker

1. Amino Mask 02 Clearing

Als je klaar bent met het reinigen van je gezicht kan je af en toe in de week je huid extra verwennen met een masker. In Korea wordt veel gebruik gemaakt van sheet maskers. Ik vind sheet maskers ook erg fijn, het is makkelijk aan te brengen en het product trekt zelf in de huid. Dit masker vond ik erg fijn en hij rook ook ontzettend lekker. Na het laten intrekken van het product voelde mijn huid gehydrateerd en fris aan.

skincare greentea masker

2. It’s Real Squeeze Mask Greentea

Ook dit masker rook erg lekker bij het aanbrengen en mijn huid voelde erg zacht en gehydrateerd na het gebruik.

skincare blackhead finger ball

3. Black Head Silk Finger Ball

Waarschijnlijk heb jij nu zoiets van ‘wat is dit?’. Dit helpt tegen mee-eters. Deze vingerhoedjes moet je eerst in warm gekookt water doen en dan doe je ze om je vingers. Zie het als een soort scrub, het zou moeten helpen tegen mee-eters en de vingerhoedjes zijn meerdere keren te gebruiken.

Resultaat van 2 weken Koreaanse skincare gebruiken

skincare voor testen

Voor het gebruiken van de producten, zonder make-up op het gezicht (behalve eyeliner).

1 week skincare getest

 

1 week de producten gebruikt te hebben, na het aanbrengen van het Amino Sheet Mask.

skincare resultaat met make-up

 2 weken met make-up

2 weken skincare resultaat zonder make-up

Zonder make-up na 2 weken

 Update na 1 week

Het is nu een week verder. Het gebruik van de producten begonnen langzamerhand een ritueel te worden. Wat ik meteen merkte is dat mijn droge huid niet meer droog was. De producten zijn allemaal precies uitgekozen en afgestemd op mijn huid. Als ik de foto’s terug bekijk, zie ik dat het een stuk egaler is geworden onder mijn wangen en boven mijn wenkbrauwen. Wel merkte ik dat ik wat meer pukkeltjes op mijn voorhoofd kreeg, deze verdwenen ook weer snel, dus misschien had dit te maken met dat mijn huid moest wennen aan de nieuwe producten.

Update na 2 weken

Je huid moet uiteraard altijd wennen wanneer je ineens zoveel producten gebruikt terwijl je dat nooit deed. Ik moest even wat rust nemen met het gebruik van de producten en dit weer rustig opbouwen. Mijn huid werd een beetje onrustig door al die producten. Inmiddels is mijn huid weer rustiger geworden en heb ik hier en daar wat onzuiverheden, maar vrij weinig. Het gaat goed met mijn huid en ik ben al enorm blij dat mijn huid niet meer zo droog is als dat hij eerst was.

Laatste update

Na het rustig opbouwen van de producten is mijn huid weer gaan kalmeren. Mijn eindconclusie is daarom zeker positief. Stuk voor stuk zijn de producten mooi en doen hun werk, de textuur is fijn en de kwaliteit is erg goed. Mijn huid is zeker een transformatie ondergaan. Eerst had ik een vochtarme huid waardoor mijn huid erg droog aanvoelde. Nu is mijn huid goed verzorgd en gehydrateerd. Ik heb veel minder onzuiverheden dan dat ik had. Ik ben ontzettend blij met de Koreaanse skincare.

Conclusie


Een Koreaanse skincare routine is veel uitgebreider dan dat ik gewend was, maar dat zie je ook meteen terug aan je huid als je de producten al een tijdje gebruikt. Ik vond de producten allemaal erg fijn werken en heb het zeker goed ervaren. Mijn huid is beter geworden en ik hecht meer waarde aan het verzorgen van mijn gezicht, daar word je toch door wakker geschud. Het product dat ik het aller fijnst in gebruik vond? Dat is denk ik de Hydra Power Essence, deze zou ik zo nog eens kopen. Deze Essence heeft ervoor gezorgd dat mijn huid altijd gehydrateerd bleef en ik denk dat dit product hoofdzakelijk voor de transformatie van mijn vochtarme huid heeft gezorgd.

Delen:

2 Reacties

  1. november 7, 2017 / 5:31 pm

    Leuk geschreven en wat een uitgebreide routine. Ik heb daar veel van gehoord, moet het zeker eens testen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge