10 dingen die je kunt doen met als excuus dat het nieuwe jaar is begonnen

nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is voorbij en dan valt er ineens een stilte in de week. De kerstbomen en versieringen in je straat en in huis zijn weg. Overal ligt vuurwerk, je zou het haast uit ergernis willen opruimen. Maar dat doe je natuurlijk niet want rust kan je ook wel gebruiken na zo’n drukke periode. Wat als je je verveelt? Deze 10 dingen kun jij doen in het nieuwe jaar.

Grote schoonmaak in je kamer/huis

Je kamer kan ongetwijfeld wel een schoonmaak gebruiken en anders je huis wel. Plan gewoon een hele dag in en ga ermee aan de slag. Zo ligt je focus alleen bij het schoonmaken en zal er veel meer progressie plaatsvinden. Je kunt ook een nieuw fris boeket met bloemen kopen en die op de tafel zetten, dan lijkt automatisch alles schoner en frisser.

[pzzwidget id=97121 height=300 width=300]

Ga voor een nieuw kapsel bij de kapper

Wat ook één van de 10 dingen is die je kunt doen is het gaan naar de kapper. Ik heb altijd na de oudejaarsavond het idee ik wil naar de kapper. Ik ben het zat om naar hetzelfde haar te kijken en mijn haar is inmiddels alweer veel te lang. Of het nou je dode puntjes bij knippen is of een compleet nieuwe coupe is, het gaan naar de kapper blijft fijn.

nieuwe jaar

Benader pr-bureaus

Ik als blogger vind het fijn om mijn bezoekcijfers goed op te krikken onder andere aan de hand van deze maandelijkse handelingen voor een groter bereik. En als ik weer een mijlpaal heb gehaald kan ik ook weer nieuwe pr-bureaus benaderen of bedrijven benaderen die mij al eerder benaderd hebben bijvoorbeeld. Ik vind het fijn om een goed contact te onderhouden met pr-bureaus.

Koop nieuwe boeken om te lezen

Ik ben gek op lezen. Boeken zijn zo leerzaam en informatief en misschien is het belangrijkste wel: inspirerend. Ik laat me graag inspireren door bijvoorbeeld bloggers die beter zijn dan ik. Daar kun je zo ontzettend veel van leren. Maar ik houd ook van een gewoon goed fictief verhaal. Je hoeft natuurlijk niet een boek te kopen, je kunt ook de bibliotheek in duiken.

Ga hardlopen en sporten

Bij de 10 dingen die ik ga doen in het nieuwe jaar kon ik het niet laten om sporten toe te voegen. Zoals jullie al konden lezen in mijn voornemens die ik 100% zeker ga behalen wil ik graag meer hardlopen. Of eigenlijk gewoon meer sporten. Ik vind lichamelijk bewegen echt belangrijk. Het houdt niet alleen jou in goede vorm, maar zorgt er ook mentaal voor dat je lekker in je vel zit.

Plan je zomervakantie alvast in

Zodra het een beetje eind december is ga ik meteen met mijn hoofd naar het voorjaar en de zomer. Waar zal ik naartoe gaan en zal ik in een Airbnb en met het vliegtuig? Ik ben nu al een beetje aan het oriënteren met vriendinnen. Ik wilde eerst heel graag naar Milaan, maar nu zitten we meer aan Valencia in Spanje te denken. En zodra ik daar foto’s van zag werd ik wel een beetje verliefd. Alleen al het kijken en oriënteren is ontzettend leuk om te doen.

10 dingen die je kunt doen waarvan ook: Houd een dagje voor jezelf

Even niks te doen hebben is echt niet erg. Het is ook belangrijk om je rust te pakken. Het is voor jou misschien wel een hectische en stressvolle periode geweest. Neem een bad met een nieuwe bruisbal, een gezichtsmasker en een lekkere scrub. Lak desnoods je nagels want dat wordt ook altijd vergeten omdat het zo’n vervelend werkje is vind ik. Zo besteed je de dag een beetje aan jezelf.

Oefen alvast voor je centrale examens als je die hebt

Op examenblad kun je alvast voorgaande examens oefenen. Voordat je je eigen examens gaat maken. Ik vind dit altijd wel fijn om te doen omdat het erg nuttig voelt en als de score hoger is dan je vorige oefenexamen is er enige vooruitgang. Erg fijn is dat natuurlijk.

Scoor in de sale al deels je zomer kleding

In januari hebben bijna alle winkels een sale lopen. Soms zijn er ook kledingartikelen uit de vorige zomer collectie die er eigenlijk hartstikke leuk uitzien. Ik kocht laatst een short van Levi’s voor de helft van de prijs en heb nu alvast een goede kwaliteit short voor de zomer! Zo handig is dat. Hier zijn een aantal tips over sale artikelen die je het beste nu alvast aan kunt schaffen.

Overweeg het nemen van een nieuwe oorbel of een piercing

Als ik door Pinterest scrol word ik altijd geïnspireerd door allerlei modellen met de leukste outfits, maar ook de mooiste sieraden. Met name oorbellen. Het nieuwe jaar geeft je een soort idee van vernieuwing van jezelf. Niet alleen je kapsel, maar ook je oorbellen kun je veranderen. Het nemen van een nieuwe oorbel is vaak maar een tientje en doet niet eens pijn. En stel je wilde altijd al een bepaalde piercing dan is die gelegenheid ook heel handig.

Wat ga jij in het nieuwe jaar zeker doen?

Delen:

8 Reacties

 1. januari 8, 2018 / 10:54 am

  Heel eerlijk? Dat hardlopen is al iedere avond dat ik in bed lig door m’n hoofd gegaan, maar dan word ik de volgende dag wakker en komt het er niet van.. Superbalen, want ik zou juist heel graag weer wat beter in m’n vel willen zitten!

  • januari 8, 2018 / 2:07 pm

   Snap ik, het is er bij mij ook nog niet mega van gekomen, wel veel gewandeld ook in berggebieden vaak verbrandt dat nog meer calorieën haha… Maar ik ga binnenkort met mijn vriend hardlopen en sporten (zonder sportschool) dat is ook lekker motiverend om het samen te doen.

 2. januari 8, 2018 / 11:19 am

  Fijne tips! Ik ben dit jaar ook begonnen met hardlopen.

 3. januari 8, 2018 / 2:32 pm

  Ooh dat zijn allemaal leuke dingen om het jaar mee te beginnen! Zelf heb ik op oudjaar allemaal kleine klusjes gedaan en een beetje opgeruimd zodat ik het jaar rustig kon beginnen. Maar het sporten, voor examens leren, nieuwe boeken kopen & zomerkleding in de sale scoren zijn zeker dingen die ik nog van plan ben om te doen. Leuk artikel!
  Liefs,
  Yara

 4. januari 8, 2018 / 7:37 pm

  We zitten inmiddels op de achtste dag van het nieuwe jaar en ik moet nog (steeds) even inkomen in het dagelijks leven na al die feestdagen. Ik denk dat ik sowieso een grote schoonmaak ga doen en naar de kapper ga! Om even dat verse, nieuwe gevoel weer te krijgen om vol motivatie het jaar in te gaan. En boeken lezen is natuurlijk heerlijk!

  • januari 9, 2018 / 7:57 am

   Jaa precies dat heb ik dus ook, het vliegt zo hard voorbij dat je even niet zo goed weet wat je kunt doen om het nieuwe jaar te starten, vandaar dit artikel om jullie maar ook mezelf er even aan te laten denken haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge